joi, ianuarie 31, 2008




Jurnalul unui semestru


Joi, 31 Ianuarie 2008,


Privesc inapoi in timp si imi dau seama ca una dintre cele mai importante etape din viata mea se apropie fara ca eu sa ii pot aprecia viteza..Cu ceva timp in urma abia asteptam sa se termine cu toate aceste teze, lucrari si proiecte care parca nu incetau sa se sfarseasca.Acum din postura liceanului in an terminal si din prisma adolescentei usor maturizate marturisesc:vreau sa simt din nou fiorul primelor zile de scoala!Am invatat ca"educatia nu este pregatirea pentru viata, educatia este viata insasi"(John Dewey).
In acest prim semestru al clasei a XII-a am avut parte de numeroase provocari, de numeroase conflicte insa, consider eu, ca le-am facut fata mai bine decat se asteptau cei din jurul meu.Visatoare din fire am acceptat cu greu ca "e greu sa trăieşti în prezent, inutil să trăieşti în viitor şi imposibil să trăieşti în trecut!
Frank Herbert - Dune, insa continui sa cred ca a retrai trecutul este o mare calitate a fiintei umane, calitate pe care ar trebui sa o folosesca la capacitate maxima pentru a avea o viata implinita.Trăieşte ca şi cum ai muri mâine. Învaţă ca şi cum ai trăi veşnic.
Mahatma Gandhi.

Acum dupa o perioada atat de plina din toate punctele de vedere urmeaza o binemeritata vacanta, care, din pacate,nu va fi o vacanta de relaxare si de recuperare a fortelor pierdute, ci dimpotriva va fi una in care timpul de lucru va fi dublat iar pregatirea ptntru bacalaureat se va desfasura la cele mai inalte cote.Consider ca va fi un timp pe care il voi fructifica din plin iar rezultatele muncii mele se vor vedea si in semestrul viitor cand sunt convinsa ca mediile mele vor urca si mai mult.....
In final va propun sa reflectati asupra unei poezii care mie personal mi-a ridicat numeroase semne de intrebare:

Liceu, - cimitir Al tinereţii mele - Pedanţi profesori Şi examene grele… Şi azi mă-nfiori Liceu, - cimitir Al tinereţii mele! Liceu, - cimitir Cu lungi coridoare - Azi nu mai sunt eu Şi mintea mă doare… Nimic nu mai vreu - Liceu, - cimitir Cu lungi coridoare… Liceu, - cimitir Al tinereţii mele - În lume m-ai dat În vâltorile grele, Atât de blazat… Liceu, - cimitir Al tinereţii mele!(George Bacovia).

miercuri, ianuarie 30, 2008

Iasul capitala cultural-europeana






Afis realizat de catre elevele:Agape Oana, Cuzuc Bogdana, Frunza Teodora, Turlea Alina